Bemutatkozás

A Mi van benne egy olyan alkalmazás, amelynek segítségével pontosan megtudhatja mit is tartalmaz az elfogyasztott élelmiszer, milyen élettani hatásai vannak, illetve az adott anyag tulajdonságait. Az okostelefonos applikációk segítségével már a vásárlás előtt tájékozódhat az összetevőkről mit is jelentenek valójában, így nem kell többé aggódnia az ismeretlen összetevőktől.

Kedvcsináló

Képzelje el, hogy Ön egy bevásárló központban egy vacsora alapanyagait szeretné beszerezni, melyet a családjának szeretettel és egészségesen szeretne elkészíteni. Ha meg akar bizonyosodni arról, hogy biztosan a legjobb alapanyagokat választotta elolvassa a megvásárolni kívánt termék összetevőit. Az élelmiszergyártó cégeknek kötelező feltűntetni a termékeken az összetevők listáját. Ezek azonban sokszor olyan anyagok, amelyeket az emberek nem igazán vagy egyáltalán nem ismernek, esetleg túlságosan tudományos a megfogalmazás. Előfordul az is, hogy az összetevők úgynevezett "E" kódját használják, így nem is tudja a vásárló mi is az valójában (MIT IS VESZ VALÓJÁBAN!) A Mi van benne alkalmazást pontosan az ilyen esetek elkerülésére találtam ki. Okostelefonja segítségével egy pillanat alatt kiderítheti, hogy pontosan mit is tett a bevásárlókocsiba ezáltal elősegítve és megőrizve családja egészségét. Egyszerűen csak beírja a keresendő összetevő nevét, vagy E kódját és már meg is tudhatja milyen élettani hatásai lehetnek az egyes anyagoknak. Hiszem azt, hogy a Mi van benne alkalmazás forradalmasíthatja az egészséges életmódra való törekvést és elősegítheti az egészségtudatos táplálkozás fejlődését hazánkban.

Hagyó Tamás, fejlesztő

WCAG 2.0

Ez az alkalmazás nem csak az egészséges felhasználókat helyezi előtérbe, hanem integrált lehetőséget biztosít a WCAG 2.0 nemzetközi, vakok és gyengénlátók segítésére létrehozott webes szabvány használatára, amely kontrasztos, fekete-sárga megjelenést biztosít, így megkönnyítve a használatot. Használatához keresse ezt az ikont az alkalmazásban:
A kontrasztos megjelenítés ikonja

Vallások fogyasztási lehetőségeinek részleges támogatása

A Mi van benne alkalmazás néhány összetevőnél támogatja az egyes összetevők fogyasztási lehetőségeit, vagyis kiírja, hogy egyes vallású emberek számára fogyasztható-e az adott összetevő vagy sem. Jelenleg csak néhány anyagnál támogatott a funkció a muszlim, zsidó vallásúaknál és a vegetáriánusoknál.

Felhasználási feltételek

Ön a http://mivanbenne.pe.hu (továbbiakban Weboldal) bármely menüpontjának olvasásával kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja a Weboldal használati feltételeit. A Weboldal üzemeltetője: Hagyó Tamás, bármilyen kérdésre a 'Kapcsolat' menüpontban a megfelelő címeken készséggel állunk rendelkezésére. A Weboldal használatával a további pontokat is elfogadja:

  • A Weboldalon használt elemek, akár szöveges, akár grafikus tartalom kizárólag Hagyó Tamás (továbbiakban Szerző) beleegyezésével történhet felhasználásra.
  • A Weboldal a Mi van benne nevű alkalmazás (továbbiakban Applikáció) népszerűsítésével és bemutatásával foglalkozik. Az applikáció árusítása kizárólag az eszközök alkalmazásboltjaiban, illetve ezen a weboldalon történik.
  • A Weboldalon az Applikációról megjelent képek a valós programból származnak, ellenben az applikáció frissítésével és a különböző készülékeknél a kinézet eltérhet.
  • Az alkalmazásban felhasznált adatok a témával foglalkozó weblapokról származnak. A szerző az esetleges tartalmi hibákért, valamint az ezekből fakadó esetleges mind személyi, mind anyagi károkért felelősséget nem vállal.
  • Az applikáció megvásárlása díjköteles lehet, amelyet az adott alkalmazásboltnak kell kifizetni az alkalmazásbolt által kínált lehetőségek valamelyikével.
  • Amennyiben az applikációt jogtalan forrásból szerzi be, azzal törvényt sért és jogi következményekkel járthat, illetve az idegen forrásból beszerzett program bármilyen rendellenes működése esetén a hivatalos gyártó felelősségre nem vonható!

Használati utasítás

Android

  • Az alkalmazás használatához telepítse a készülékére a Play áruházból, majd indítsa el.
  • Miután elindult az applikáció a megjelenő szövegmezőbe írja be a keresendő összetevő nevét vagy E-kódját
  • Érintse meg a 'Mehet' gombot és a program azonnal kiírja a keresett anyag nevét és tulajdonságait
  • Visszalépéshez és új összetevő megadásához nyomja meg a készüléke 'vissza' gombját. Kilépéshez válassza a 'haza' gombot.